Välja rätt ämne för bloggen

Välja rätt ämne för bloggen

Om du är intresserad av att få inkomst på din blogg, så måste du planera och tänka som en företagare. Idag finns det flera bloggare som lever heltid på att blogga. Om din dröm är att kunna jobba var som helst på vår jord och få fördjupa dig i ditt favoritämne, så kan din blogg bli vägen som tar dig till drömmen. Men det kräver hårt arbete och att du arbetar medvetet redan från början.

Tänka som en företagare

För att få inkomst på din blogg behöver du besökare, och för att få besökare behöver du skriva om sådant som intresserar andra. Det första som du behöver göra är att ställa in dina tankar på att din blogg är ett företag. Ett kafé måste sälja bakelser och smörgåsar som kunderna tycker om – oavsett om bagaren tycker att något annat är mycket godare. Detsamma gäller en blogg. När du har beslutat dig för att skapa en blogg för inkomst, eller för att få inkomst på din befintliga blogg, så måste du utgå från läsare som dina kunder. Om du redan har en blogg med ett par tusen besökare, så kan du självklart fortsätta med den, men du bör ändå tänka igenom och “renovera” bloggen för att maximera den.

Nicha bloggen

De bloggare som lever på sin blogg har ett nichat koncept. Bloggaren skriver inte allmänt om teknik, utan har nichat bloggen till att handla om mobiler, datorer eller drönare. Självklart kan man expandera en blogg, men det är något som kommer med mängden läsare. Varför ska du inte skriva om ett stort ämne? Då bör man ju kunna få fler läsare, eller hur? Ett problem är att besökarna inte kommer att hitta till din blogg. Om du har en blogg om hundar och en person googlar på “hundar”, så kommer många, och vissa betalda, hemsidor att komma upp. Det kräver ett oerhört stort arbete att kunna konkurrera med befintliga sidor. Om du istället fokuserar på Border Collie, så kommer det inte finns lika många sidor om just rasen Border Collie, som om hundar. Du har alltså en större chans att besökarna hittar till din blogg. En annan orsak är att läsare måste kunna komma ihåg dig. Om du skriver allmänt om hundar, så kommer det att krävas hundratals artiklar innan läsare kommer komma ihåg din blogg som en “expertblogg”. Om du istället skriver om Border Collie, så är det lättare för den person som sökt efter Border Collie att komma ihåg din blogg och se dig som en expert.

Välj ett ämne som du tycker om och kan mycket om, men som också har en potential att få besökare. Om du rest mycket med tåg i Europa, så kan du fokusera på att resa med tåg i Europa om det inte finns så många sådana sidor. Om du däremot älskar skalbaggar, så kan du få en trogen, men liten, läsekrets. Ditt ämne måste ha potential.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers