Blogga

Blogga

Det finns massor av sätt att lyckas med din blogg. Det gäller dock att du tar reda på dels vad du ska nischa in dig på, läsarna vill ju ha någonting unikt och roligt att läsa om, men även hur du lägger presenterar din blogg och bygger upp texter och bilder. Vad du skriver om lockar ju olika typer av målgrupper men det kan också vara kul att ibland vända sig till en större publik, kanske genom ett oväntat samarbete med en blogg-kollega eller ett annorlunda företag. Möjligheterna är oändliga.

Tidningen Mitt Företag har intervjuat en av Sverige mest framgångsrika bloggerska, nämligen Isabella Löwengrip. Hon har en hel del tips och råd att ge, hon har varit med länge i branschen. Hon menar bland annat att man måste blanda innehållet i sin blogg med produkt och person. Om du exempelvis ska skriva om smink, exempelvis en ny eyeliner, så skriv inte enbart om produkten utan lägg även in dina egna åsikter och upplevelser av dem, när du använde den och när du skulle kunna tänkas använda den. Tipset går att applicera på vad som helst nästan, särskilt om du är ute efter att få sponsorer och börja tjäna pengar på din blogg.

Vissa menar att bloggar kan användas för att föra en viss politik framåt och att det kan vara ett nytt redskap för att förändra vårt samhälle. Visst kan det vara så att vi påverkas alltmer av olika debattinlägg på olika bloggar som sedan postas runt i sociala medier, på både gott och ont. Om du ska ge dig in matchen att vara politisk bloggare, se till att du är påläst och att du kan stå för allting som du skriver. Självklart gäller detta oavsett vilken typ av blogg du skriver men det kanske kan vara lättare att försvara och stå för vissa typer av produkter än vad man anser om det politiska klimatet idag, följdfrågorna kan bli större och fler. Däremot är bloggen en unik plattform att faktiskt få fram sina åsikter, och vill du vara engagerad i samhället och vara med och förändra det då är en politisk blogg toppen.

Det är också viktigt att tänka på att allting finns sparat. Ja, om du inte själv aktivt raderar blogginlägg men då finns risken att statistiken för din blogg ser sämre ut och det ser ut som att du kanske inte bloggat lika länge som du faktiskt har gjort. Det kan vara både kul och skrämmande att ens inlägg sparas för all framtid, inte för att man ska vara rädd för att blogga och uttrycka sig, om det sedan börjar gå bra för bloggen finns det många människor som är snabba på att rota igenom dina arkiv.

Men glöm inte att det är du som äger din blogg och det är din plattform. För att optimera chanserna till sponsorer och många läsare är det dock bra att se till att ha en tydlig plan med vad du ska skriva om och hur mycket av dig själv du vill visa, sen är det bara att börja jobba.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *