Utvidga bloggen

Utvidga bloggen

Det finns flera olika sätt som du kan använda för att få inkomst på din blogg. Det vanligaste är genom annonser på sidan, men du kan också starta webbutik eller sälja e-böcker.

Webbutik

För att maximera inkomsten kan du starta en webbutik och ha på din blogg. Idag är det mycket enkelt att skapa en webbutik, både utifrån själva hemsidan och de praktiska affärerna. I många webbprogram ingår webbutik, e-commerce, och det finns många teman från WordPress som är enkla att använda. Du kan antingen leta runt själv, installera och komma på hur du ska göra genom filmer på youtube och forum – billigt och bra om du har tid, baskunskaper och fallenhet för det. I annat fall köper du antingen ett färdigt program och installerar och får 24/7 support eller så köper du hela tjänsten och låter någon annan göra allt för dig. Du måste dock lära dig att lägga till varor, skriva blogginlägg och ändra bilder för att webbutiken ska vara aktuell och levande.

Antingen säljer du något egentillverkat eller så köper du in varor och säljer. Idag kan du också överlåta allt åt tredje part: varorna finns på ett lager som distribuerar dem till kunden. Då har du alltså bara en webbutik som du behöver sköta, men du hanterar inga varor själv. Dock bör du alltid köpa in de produkter som du säljer, så att du kan testa dem och vet vad du säljer.

E-bok

Att skapa en e-bok är nästan gratis idag och det kostar inget att distribuera. Om du tycker om att skriva, så kan du fördjupa dina artiklar, lägga till lite och sedan ge ut det som en e-bok. Eftersom en e-bok är billig, så kan du både sälja den väldigt billigt, men också använda den som gåva för att få mer kunder.

writers