Svenska bloggar

Svenska bloggar

De senaste tio åren har fenomenet bloggar mer och mer tagit över sociala medier och internet. Att ha en blogg har i dag väldigt olika drivkrafter – att blogga har blivit en karriär, ett sätt att berätta om sitt liv eller sitt intresse, eller ett sätt att driva den politiska debatten åt ett eller ett annat håll. Det finns bloggar om allt från sport, som kanske skriver om senaste och hetaste träningsmetoden, till teknikbloggar, som kanske skriver om den nyaste usb c kabeln som är mest prisvärd. Här är artikeln för dig som är intresserad av att veta vilka som är de allra största bloggarna i Sverige och vad de skriver om.

Isabella “Blondinbella” Löwengrip

Isabella Löwengrip startade sin bloggkarriär som ung tonåring och skapade då bloggen Blondinbella. Det var en blogg om Isabella själv, med viss kryddning, och berättade om en ung tonåring som var politisk engagerade, gillade festa och framförallt starta nya projekt. Bloggen har sedan dess förändrats likt personen bakom. I dag är Isabella Löwengrip ett starkt varumärke och hon driver flera olika företag. Hon har även medverkat i Let’s Dance, och sommaren 2019 är hon en av Sveriges Radios radiovärdar i det radioprogrammet “Sommar i P1”. 2018 utsågs hon av Veckans Affärer till Näringslivets mäktigaste kvinna 2018.

Kenza Zouiten Subosic

Likt Isabella Löwengrip startade Kenza Zoouiten Subosic sin bloggkarriär ung. Som fashionista och modell tog hon över bloggvärlden med den personliga bloggen Kenzas. I dag driver hon även sitt klädmärke Ivyrevel, men har dessförinnan medverkar i att designa för märkena Jofama, Wildflower och Guldfynd. Hon har även arbetat som programledare för bland annat MTV.

Alexandra ”Kissie” Nilsson

Alexandra ”Kissie” Nilsson, modell, sångerska och bloggare och framförallt en som skriver och provocerar. Hon driver sedan 2007 sin populära blogg kissies.se som har över 170 000 unika besökare i veckan. I dag räknas hon även vara en influencer via andra sociala medier.

Michaela Forni

Michaela Forni har sedan 2004 drivit sin blogg och är i dag såväl bloggare som författare och entreprenör inom sociala medier. 2017 startade hon även ett magasin med fokus på livsstil med namnet FORNI.

Angelica Blick

Angelica Blick driver en mode- och reseblogg och har bloggat sedan 2008 och vunnit flera priser för sitt arbete med sin blogg. Bland annat har hon vunnit priser som Årets modeblogg”, “årets bäst festklädda” och “årets internationella blogg”. Hon har även släppt flera modekollektioner för Bik Bok och Nelly.

Petra Thungård

Petra Thungård är inte bara svensk bloggare som skriver om mode, inredning, hälsa och träning, utan även stylist och modechef på Metro. Därutöver har hon även en karriär som programledare och har arbetat med program som Glamourama, Extra! Extra!, Hål i väggen, FÅngarna på fortet, och Stjärnkusken.

writers