Starta en egen blogg

Starta en egen blogg

Det är både enkelt och roligt att starta en egen blogg. Du ska nu få tips på hur du skapar en blogg och vad du bör tänka på.

Vilken slags blogg

Det första som du behöver besluta dig om är vilken slags blogg som du vill ha. Om du vill skapa en blogg som ska växa och bli stor, där du har en möjlighet att få inkomst på den, så ska du köpa eget domännamn som passar bloggämnet. Då behöver du också köpa hosting – stället där du kommer ha din blogg. Om du vill ha en blogg för att främst kommunicera med nära och kära, så kan du använda en gratisblogg. Tänk dock på att du inte kan ha annonser på gratisbloggar – kan vara bra att tänka på redan från början.

Tänk på att skapa ett bra namn på bloggen. Om bloggen ska få många läsare, så bör den heta något som tillhör ämnet. Du blir intressantare för både läsare och Google då. Det är alltid bäst att ha .se- eller .com-adresser.

Det tekniska

 

När du fått bloggen på plats kan det ibland vara svårt att veta hur man ska skriva, eftersom du skriver i dashboard. Om du har en gratisblogg kan du ofta hitta guider på hemsidan. Om du köpt en egen domän, så kan du dels ta hjälp av din hosting om den har en chattjänst, och gå ut på YouTube och leta efter filmer som visar hur du ska använda programmet. WordPress är ett vanligt program för bloggar och det finns mycket filmer att ta hjälpa av.

Testa

Innan du berättar för andra att du skaffat en blogg, så bör du testa hur det fungerar. Skriv inlägg, ta bort, ändra, se hur du lägger till bilder, länkar och filmer. Om du är seriös med din blogg, så bör du också börja med ett kvalitativt inlägg som ger mersmak för läsarna.

writers