Starta en blogg: tjäna pengar

Starta en blogg: tjäna pengar

Om du startar en blogg för att tjäna pengar, finns det mycket som du behöver tänka på för att den ska bli framgångsrik. Det kräver både mycket arbete, men också tid för att lyckas.

Bloggen

Innan du startar bloggen, så måste du planera. De bloggare som får inkomst på sin blogg, tänker ofta som en företagare. Om din blogg ska bli en inkomstkälla, så måste bloggen finnas till för läsarna, ungefär som ett företag måste finnas till för kunderna.

Det första som du behöver göra är att besluta vad du ska blogga om. Ju mer du nichar bloggen, desto bättre kommer det att gå. Din blogg måste handla om något särskilt, som hundar, datorer, resor eller smink, så att intresserade har en anledning att komma tillbaka till din blogg. Du bör ha ett domännamn som har med ämnet att göra, gärna ett ord som folk söker på. Om du ska blogga om resor, så kommer inte många personer som söker kunskap om resor att gå in på din blogg om den heter nyponrosen.xx. Om du är seriös med ditt bloggande, så måste du köpa eget domännamn med en .se- eller .com-adress. Se det som en investering.

Unikt och bra material

Du får inkomst genom att till exempel ha annonser på din sida. För att få inkomst behöver du många besökare som sedan klickar på annonserna. Bästa sättet att få besökare är att skriva bra blogginlägg med relevant fakta. Tänk dig att du ska bli en expert på ditt bloggområde: fördjupa dig i ämnet och dela den kunskapen till läsarna. Ju bättre artiklar, desto mer anledning för läsarna att återkomma till din sida. Det är också viktigt att ha unikt material, kopiera ingen annans, inte ens från ett annat språk, då sökmotorerna läser av det och du rankas lägre. Du måste också publicera nytt material kontinuerligt.

writers