Starta en blogg: få fler läsare

Starta en blogg: få fler läsare

Det är roligt att börja blogga och få dela med sig av både tankar och kunskap, men som bloggare vill du också ha läsare. Det kan vara svårt att få fler läsare än bekanta i början, men det finns några trix som du kan ta till.

Bloggen innehåll

Om du bara skriver om dig och ditt eget liv, så kommer din blogg troligtvis bara vara intressant för dina närmaste – såvida du inte bestiger berg eller dyker med hajar. Men, många gånger brukar en blogg fokusera på något, hästar, bilar, ekonomi eller trädgård, beroende på vad som intresserar dig. Skriv intressanta artiklar från dag ett; dela med dig av kunskap och fördjupa dig inom ditt ämne. Skapa också gör-det-själv-artiklar med genomtänk text och bra bilder – kunskap är kung i bloggandets värld.

Länka, sociala medier och kommentera

Du kan länka till betrodda sidor – länka dock inte för mycket. Använd sociala medier och lägg ut på twitter och Instagram när du har ett nytt inlägg på din blogg. Det finns bra verktyg som gör att du enkelt kan synkronisera bloggen med sociala medier. Tänk också på att kommentera vad dina läsare har skrivit i kommentatorsfältet, så att din blogg blir levande.

writers