Starta en blogg: dina läsare

Starta en blogg: dina läsare

Det som många gånger gör bloggandet roligt är kommunikationen med läsarna. Utan läsare känns bloggen som ett kafé ute i skogen – det må ha världens godaste bullar, men utan kunder blir det ingenting. För att skapa en levande blogg, så måste du kommunicera med dina läsare.

Kommentarsfältet

Kommentatorsfältet är bron mellan dig och dina läsare. Det är i kommentarsfältet som du märker vad som engagerar dina läsare, vad de tycker och om någon ens verkar läsa bloggen på riktigt. Det är viktigt att du själv också är aktiv i fältet och kommenterar dina läsares texter. Om man skrivit en kommentar på en blogg, är det alltid intressant att se om man får något gensvar. Om du snabbt kommenterat, så ser både den läsaren och andra besökare att du har gjort det – och det blir en anledning att återkomma.

Be om kommentarer

Det enklaste sättet att få kommentarer är helt enkelt att be om dem. Om du skrivit om ett viktigt ämne, så be dina läsare att komma med sina egna tankar och åsikter. Om du har skrivit ett inlägg om hur man ska lösa ett problem, så be dem höra av sig med frågor. Arbeta medvetet med kommentarsfältet och lyssna till dina besökare.

writers