SEO

SEO

För att få besökare måste du sökmotoroptimera, SEO, din blogg. Det innebär att din blogg blir sökmotorvänlig och att Google tycker om dig.

Unikt material

Sökmotorer har en slags AI, artificiell intelligens, och läser snabbt igenom miljontals sidor. För att läsare ska få så relevant material som möjligt, så blir kopierat material lågt rankat. Det innebär att du behöver skriva unikt material, så att Google tycker att du är relevant. Du behöver också komma ut med nytt material regelbundet, så att sökmotorer anser att du är aktuell. Det här är en av orsakerna att du ska välja ett bloggämne som du är intresserad av och kan mycket om; det blir obönhörligen lättare att skapa mycket material kring ett intresse.

Länkar och bilder

Förr kunde man lura sökmotorerna genom att bara ha en massa länkar, men det går inte idag. Du behöver länka, men till bra sidor. Och inte länka för mycket, då kan du bli nedrankad. Google tycker om bilder, filmer och långa artiklar. Självklart kan du skriva kortare inlägg på ca 500 ord, men du bör börja med längre artiklar, lägga in bilder och gärna filmer.

Tänk också på att ha ett bra domännamn. Om sökordet finns i domännamnet, som www.smartadatatips.xx, så rankas du högre.

writers