Så lyckas du med din blogg

Så lyckas du med din blogg

Det är många faktorer som spelar in när man ska skapa en framgångsrik blogg. Först och främst måste man ställa sig själv frågan vad det är man vill uppnå med bloggen. En del vill skapa ett forum för en grupp människor på internet, andra ser det som sitt jobb. Beroende på vad du vill ha ut av bloggen så finns det olika strategier att välja mellan.

Var dig själv och var ärlig

Oavsett vad din plan med bloggen är så är det viktigt att du är dig själv och inte spelar någon annan. Det finns bloggare som har låtsats att de varit någon de inte är och dessvärre är det ganska enkelt att syna en sådan bluff. Så var dig själv! Försök få din personlighet att lysa fram genom bloggen. Hitta ditt eget sätt att skriva på och tänk inte så mycket på regler och sådant.

Ge tips om intressanta saker

Att blogga om senaste modet eller vad för smink som är hetast just nu kan bli lite långtråkigt i längden med tanke på att det finns så många som redan gör det. Ett exempel som kan vara mer intressant och locka nya kunder skulle kunna vara att du bloggar om hur du målat om dina lister i hemmet eller hur du gjorde din alldeles egna sänggavel. Man får vara lite kreativ när man ska komma på de är sakerna. Det finns många olika saker man kan blogga om och det behöver inte alls bara handla om mode och skönhet.

Inkludera rörliga bilder och många fotografier

För att få din blogg att sticka ut från mängden så kan det vara klokt att börja vlogga eller åtminstone lägga till videos på bloggen.

Länka till andra bloggar och nyhetssajter

För att du ska hamna högre upp i sökmotorernas listor så kan det vara bra om du aktivt börjar jobba med länkar i bloggen. Du kan till exempel länka till sajter som du tycker är intressanta, en artikel som du kommenterar i ett inlägg eller något liknande.

Ordna tävlingar och samarbeten

Något annat som kan locka nya läsare är att man ordnar tävlingar på bloggen. Det här kan få dina läsare att bjuda in nya läsare och det kan få din publik att växa. En annan väldigt populär sak som man kan göra är att man ordnar samarbeten med företag så att de kan ge rabattkoder till dina läsare.

Uppdatera med jämna mellanrum

Kom ihåg att dina läsare vill ha färskt och uppdaterat material. Om de går in flera gånger men inte finner nytt material så kanske de tröttnar och väljer att gå till någon annan blogg istället. Så se till att du har ett schema för när bloggen ska uppdateras.

writers