Kan du förtrolla dina läsare?

Kan du förtrolla dina läsare?

Kan du förtrolla dina läsare är en fråga varje bloggare bör ställa sig. Det är någonstans i förtrollningen och drömmarnas värld som en läsare oftast stannar. En viktig faktor i det är igenkänning och att läsaren kan relatera till det som skrivs. Givetvis är det alltid någon av läsarna som känner igen sig i det som skrivs, men hur fångar man en större del av dem? Det är lite svårare, även om det finns bra knep att ta till för att få till det.

Passion i innehållet

För att ett riktigt intresse ska finnas behöver inläggen innehålla något som engagerar. Det vanligaste är att läsare hittar till en blogg när det är ett gemensamt intresse den handlar om, eller om det finns en personlig relation till bloggaren. Få människor har ändå ett så pass stort kontaktnät att det räcker med läsare därifrån. En bloggare vill ofta ha en större blogg än så.

En blogg kan innehålla flera ämnen och intresseområden även om den i det stora hela handlar om en och samma sak. Ett bra exempel på ämnen du alltid kan skriva om oavsett vad din blogg handlar om, oavsett om det i första hand är kvinnor eller män som läser, är skönhet och mode. Det spelar ingen roll om läsare sällan klär upp sig eller gör det ofta – de vill gärna ha tips och råd. Häromdagen satt jag och tittade på en parfym från dior sauvage och den är verkligen tilltalande. Den är perfekt att tipsa om eftersom den har fått bra recensioner vilket gör det lättare att fånga läsarnas intresse. I nästa skede är den även en perfekt present från en kvinna att ge till en man, vilket givetvis lockar kvinnliga läsare. En parfym av den här kalibern är ett bra tips att använda för att förtrolla några fler läsare, oavsett vad bloggen i grund och botten handlar om.

Väv in fler intressen i bloggen

För att fånga upp läsare med olika intresse är det bra att väva in intressen i varandra. Även om bloggen handlar om fotboll kan det vara bra att tipsa läsare om saker runt omkring fotbollen. Genom att hitta saker som är intressanta och kanske kretsar kring ämnet går det att få fler läsare till bloggen, även om de i första hand inte är intresserade av just fotboll. Ett spännande event som lockar både fotbollsintresserade och människor runt omkring är ett bra exempel på något där fler läsare kan bli intresserade.

Det gäller bara att tänka lite utanför bloggen så kommer du lätt att kunna få några nya läsare. Var med och följ nyheter och trender för att hitta nya spännande saker att skriva om på din blogg. Det finns något för alla därute, det gäller bara att välja rätt.

writers