Hur du får en välbesökt blogg

Hur du får en välbesökt blogg

Har du planer på att börja blogga? Välkommen till bloggvärlden där du finner tusentals likasinnade som också älskar att dela med sig av sin vardag till sina läsare. De finns bloggare som skriver om alla möjliga former av upplevelser men också bloggare som är nischade till ett specifikt område och som därmed vänder sig till en specifik målgrupp. Som bloggare kan man varva vardagliga händelser genom att skriva bröllop, födelsedagar och resor men också om allvarligare händelser som alla känner igen sig i och kan hitta stöd i. Att till exempel skriva om en begravning av en nära vän eller släkting är också sådant som uppskattas av många läsare, vilket gör att bloggaren kan visa även en mörkare sida av livet. Om man själv drabbas av att en närstående har gått bort så kan man vända sig till https://lavendla.se/ där man kan få all den hjälp som behövs för att hantera den närståendes bortgång.

En av Sveriges mest kända bloggare som har hållit på längst är Petra Tungården, som bloggat i över 15 år. Från början så bloggade Petra för att skriva av sig och dela med sig av olika händelser och upplevelser men med tiden så blev det mer en följetong att följa Petras blogg, vilket gjorde att Petra fick många besökare som dagligen började följa hennes vardag. Pengar var aldrig drivkraften till att blogga men idag så är Petra mångmiljonär och driver flera stora företag. Det visar att om man kan leverera det som besökarna vill läsa om så finns det alla möjligheter att lyckas med bloggandet, både då det kommer till besökare och inkomster.

Få besökare till sin blogg

Om man vill få en stor mängd besökare till sin blogg och som återkommande läser de inlägg som skrivs på bloggen så är det hårt arbete som krävs. Till att börja med så behöver man skriva inlägg som intresserar folk. Många har valt att specialisera sig på ett område som matlagning, resor, barn, arbete och kläder. Dessa är områden som berör folks egna vardag och därför läser de gärna för att få tips och råd inom dessa områden men också för att de känner igen sig i olika händelser. Vissa bloggare har valt att skriva om sina lyxliv, som bloggarna de skriver har gett dem möjlighet att uppleva. Dessa bloggare vänder sig till unga människor som vill läsa om det senaste inom mode, kläder, smycken och skönhetsprodukter samtidigt som de får en inblick i bloggarens glamorösa liv.

När man har hittat ett intressant område att skriva om som tilltalar många människor behöver man också marknadsföra sin blogg på andra sajter online. När man blivit större så kan man köpa annonsplatser på nätet.

writers