Förbättra din privatekonomi med en blogg

Förbättra din privatekonomi med en blogg

Om du behöver förbättra din privatekonomi kan du starta en blogg och låta den arbeta för dig. Det tar tid, men ger dig en möjlighet att få passiv inkomst.

Bloggen och pengar

Idag kan vem som helst start en blogg och så småningom tjäna pengar på den. Nästan. Det är många som försöker, men inte lika många som lyckas. Den största orsaken till att folk inte lyckas med sina bloggar är två saker:

  • Kortsiktigt ekonomiskt tänkande – önskan om snabba cash
  • De skapar inte rätt slags blogg

Förbättra ekonomin

Det finns många sätt att förbättra sin ekonomi, men det är sällan som man verkligen lyckas att tjäna pengar enkelt och snabbt – förmögenhet och god ekonomi behöver en viss tid för att verkligen växa. Detsamma gäller en blogg. Om du omgående behöver pengar bör du börja med att spendera mindre i din vardag, sälja av saker och jobba extra. Hårt, jobbigt, men helt möjligt. Om du förresten ska sälja din bil gör du det enklast till Riddarmark Bil, som köper din bil online. Men om du planerar och arbetar långsiktigt, är det helt möjligt att en blogg en dag kan vara en extra inkomstkälla. Det finns personer som lever på att blogga, men det tar lång tid att komma dit och du bör då med fördel skriva på engelska för att få fler läsare. Men det är samtidigt också mycket mer konkurrens. Om du inte vill blogga på engelska kan du ha flera bloggar på svenska, så får du flera mindre inkomstkällor som tillsammans kan göra skillnad i din privatekonomi. Du bör räkna med att det tar minst ett år innan du verkligen börjar få inkomst på bloggen, men när den väl börjar att fungera, så har du en liten pengamaskin som arbetar för dig.

Rätt blogg

Vilken slags blogg ska du då skapa för att kunna förbättra din ekonomi? Det klokaste är att starta en eller flera nischade bloggar. En nischad blogg är en blogg som handlar om en sak, som sadeltillverkning för islandshästar, renoveringen av en Saab från 60-talet eller hur man lever på tio kronor om dagen. En riktigt smal blogg. Då kommer personer som letar efter information om just det ämnet att hitta till din blogg och börja läsa den. Tänk också på att köpa ett bra domännamn – du kan inte använda en gratisblogg om du ska tjäna pengar på den.

Redan från först dagen bör du börja skriva artiklar, på mellan 500-1000 ord. Du bör ha minst tio artiklar, så att sökmotorerna tycker att det finns något på din blogg och så att besökarna har något att läsa. Dina artiklar måste handla om ditt specifika ämne, men inte utifrån dig, utan utifrån hur det kan vara relevant för läsarna. Om du har lyckats förbättra din ekonomi är det bara intressant för besökarna om du berättar hur du har gjort, så att de kan få tips på hur de ska göra. En välbesökt blogg har alltid läsaren i fokus.

writers