Bloggtips: sprid kunskap

Bloggtips: sprid kunskap

Vare sig du behöver bloggtips för att få nya ideér eller för att du vill få fler läsare, så finns det ett grundelement i bloggandet som förbättrar din blogg: sprid kunskap.

Tänk som en besökare

Ett bra sätt att förbättra en blogg är att tänka som en besökare: varför surfar vi? Vilka bloggar läser vi? Många gånger söker vi kunskap på nätet. Om du ska bygga en rosenbåge i din trädgård eller köpa resa till Thailand, så kommer du troligtvis googla för att få mer kunskap. Oavsett vilken slags blogg du driver, om det är en livsstilsblogg där du främst skriver om dig själv och vad som händer i ditt liv, eller om du bloggar om ett särskilt ämne, så uppskattar alltid läsare att lära sig praktiska saker för vardagslivet. En blogg med kunskap är också en blogg som läsarna länkar till – vilket ger dig mer läsare och bättre SEO ranking.

Vilken kunskap?

Du kan nästan skriva om vad som helst: dela recept, smarta städtips, hur man överlever på 100 kronor i veckan innan lönen, bästa restaurangerna i Barcelona eller hur man lätt byter däcket på en cykel. Bara din egen fantasi och kunskap sätter en gräns.

writers