Bloggtips: få fler läsare

Bloggtips: få fler läsare

Självklart vill du nå ut med din blogg och få fler läsare, men det kan vara svårt att lyckas. Det finns mycket att tänka på för att en blogg ska bli framgångsrik och få många besökare.

Renovera bloggen

Om du har haft en blogg i ett par år och de som besöker bloggen antingen känner dig eller bara är ett tiotal utanför din vänkrets, så måste du storstäda din blogg. Se över domännamn, så att domännamn och innehåll stämmer överens. Om du skriver om hästar, så bör något med hästar, ridning eller liknande ingå i namnet – annars kommer inte hästintresserade som surfar runt och letar bra hästtips att klicka på din länk. Du behöver också besluta dig för ett tydligt fokus, så att de som besöker dig från början förstår vad din blogg handlar om. Om du har ett bra tips på hur man ska förbättra en dator, men resten av bloggen handlar om lite av varje, så kommer inte besökaren bry sig om att klicka runt och läsa mer. Titta också över bloggens layout, skapa bra kategorier och se till att den är lättnavigerad. Be gärna några olika kompisar att titta på den med kritiska ögon och lyssna till deras råd. Bloggar vänder sig till vanliga människor, därför är vi vanliga människor också lite av experter. Vi vet inte alltid varför något är bra eller dåligt, men kan säga vad vi tycker ska ändras.

Innehållet, innehållet och innehållet

Det viktigaste på din blogg är alltid innehållet. Utan relevant och intressant innehåll finns det ingen anledning för människor att gå in på den. Om du vill att andra ska besöka din blogg, så kan du inte bara utgå från vad du tycker är intressant. Skriv och dela saker som dina besökare kan ha nytta av. Bland det viktigaste som du kan dela på din blogg är kunskap. Efter att du valt vad din blogg ska fokusera på, så behöver du skriva några fördjupande artiklar om det ämnet. Om din blogg handlar om renovering av bilar, så kan du skriva en längre artikel om vad man ska tänka på när man köper en gammal bil för renovering. Om alla dina inlägg fokuserar på att lära dina besökare något, så blir din blogg mer välbesökt och andra kommer också att länka till den.

SEO

Du måste också sökmotoroptimera, SEO, din blogg, så att Google och andra sökmotorer gillar dig! Det kräver bra domännamn, unikt material och bra länkar. Du måste skapa eget material, inte kopiera andras artiklar, då sökmotorerna läser av det. Det är också viktigt att skriva kontinuerligt, både för läsarena, men också för att sökmotorerna ska tycka att din blogg är aktuell.

writers