Annonser och affiliateprogram

Annonser och affiliateprogram

Det vanligaste sättet att få inkomst på en blogg är genom annonser. Företag får tillåtelser att göra reklam på din blogg och det genererar inkomst till dig.

Annonser

Du kan antingen delta i ett affiliatenätverk, en slags annonsförmedling, som då ger dig tillträde till olika annonsörer, eller så kontaktar du företag var för sig. Du kan få betalt på olika sätt: klick, provision eller för en banner.

När du får betalt per klick, så innebär det att du får inkomst varje gång en besökare går från din sida, via annonsen, till det företaget. Om du har många besökare och det är många som klickar sig vidare via annonser så är det en ganska säker inkomstkälla. Problemet är att Adsense inte tillåter andra annonsörer på samma sida.

När du får betalt i provision, så innebär det att du får en viss procent av försäljningssumman. Om en besökare klickar på en annons för ett bokföretag, kommer till bokförlagets hemsida och handlar böcker, så får du en viss procent på summan som besökaren handlat för.

Du kan också få betalt för att ha en annons – ett banner – på din plats, men det kräver ofta att du har en stor och välbesökt blogg.

writers